Zdravo! Ja sam Mitar i gajim veliku ljubav prema vitražu.

Od malih nogu sam voleo da se bavim manuelnim poslovima: stolarija, kovanje, obrada metala, vajanje i slikanje su veštine koje su me interesovale i u kojima sam se oprobao. Sa 15 godina sam se susreo sa vitražom i u njemu se pronašao – jer samo vitraž zahteva specifičnu kombinaciju svih veština koje su me zanimale.

Naučio sam ovaj stari zanat, koji je iz hobija prerastao u pravu profesiju koji volim i koja mi pruža priliku da uposlim svoj talenat, i da ulepšam okruženje vernim mušterijama i poštovaocima vitraža.

Nakon 13 godina bavljenja ovim poslom, mogu slobodno da kažem da sam usavršio svoje tehničke veštine, razvio nove tehnike popravki, dopunio znanja učeći od najboljih, i sve to koristio u svojim malim umetničkim delima.

Moj atelje/studio je opremljen najkvalitetnijim japanskim noževima, nemačkim mašinama i američkim alatom. Koristim vrhunska stakla, i pored srpskog tržišta, svoje radove šaljem na adrese širom sveta – između ostalih tu su porudžbine iz Meksika, Azerbejdžana i Rusije.

vitraz